Nasehat Dalam Bahasa Sunda

Bahasa Sunda

Bahasa Sunda

Nasehat Ngangge Bahasa Sunda

Nasehat Bahasa Sunda / versi Basa Sunda ieu Didugikeun ku KH. Yudi Sumpena Salah Sawios Pangurus Biro PAD (Biro Pendidikan Agama & Dakwah) DPW LDII Provinsi Jawa Barat, Dina Raraga Silaturahim Sareng Warga LDII di Kubang-Cicalengka-Kabupaten Bandung

Alhamdulillahirobbil alamiin, Alloh maparinan mangpirang-pirang nikmat, urang dipasihan kasehatan,urang dipaparin kalonggaran. Urang salaku umatna, ulah hilap, ieu syukur teh sanes mung wungkul kata-kata pembukaan atanapi mukadimah, tapi leres, tina hati sanubari urang sadayana, urang teh syukur ka gusti Alloh SWT dipaparinan raga anu sakieu sempurnana, da upami henteu sampurna mah bujeng-bujeng jalan-jalan, di bumi ge ngorondang.

Alloh nyiptakeun urang teh maksadna “ وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَاْلإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ ” (Surah Adz-Dzariyat Ayat 56)”

“Teu samata-mata kami nyiptakeun jin jeung manusa kajaba kudu ibadah ka Kami (Alloh)”.

Silaturahim sapertos ayeuna teh mangrupi ibadah oge, mangrupikeun sunnah Rasulullah SAW.

مَنْ سَرَّهُ أَنْ يُبْسَطَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ أَوْ يُنْسَأَ فِي أَثَرِهِ فَلْيَصِلْ رَحِمَهُ

” Sing saha jalmi nu hoyong  diseueurkeun rezeqina, dipanjangkeun yuswana, nya kedah silaturahim”. Mana cenah rezeqina?pan ieu, sakitu “geksor” na? ari “gek”..”soor” susuguhna.  

Atuh salajengnya sholawat sareng salam mugi didugikeun ka junjungan urang sadayana, kanjeng Nabi Muhammad SAW. Anjeuna mangrupi cukang lantaran anu utami urang tiasa ibadah ieu teh, upami teu aya Rosul saha nu masihan contoh ibadah. Da jalmi ayeuna mah, moal aya nu kenging wahyu deui,” eta timana cenah ibadah teh?”,” ieu wahyu ti Alloh!” tangtos bohong upami aya nu ngaku kenging wahyu kitu teh.. tangtos ibadah urang teh nyonto ka Kanjeng Rosul Nabi Muhammad SAW.

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِيرًا وَنَذِيرًا وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

“Wama arsalnaka illa kaffatan linnasi bashiron wanadhiron…”, “Kami (Alloh) ngutus ka anjeun Muhammad supaya ngabejakeun ayana kabar anu pikareuseupeun jeung kabar nu pikasieuneun”.

Kabar pikareuseupeun teh naon..? nyaeta kabar akherat nu disebat sawarga tea. ..

Bersambungg………..hehe antosan terasanna nya…

Sok atuh komentarna tong isin-isin……

Bantu Share Artikel ini Ya... 🙂

About DPW LDII Jawa Barat

Author dari jabar.ldii.or.id. Silahkan ikuti penjelasan LDII yang sebenarnya di website kami, sekaligus tabayyun dari kami.

View all posts by DPW LDII Jawa Barat →

8 Comments on “Nasehat Dalam Bahasa Sunda”

  1. katinggalna, conto2 nasehat tina basa sunda kedah sering dimunculkeun, kanggo warga jabar latihan amar ma’ruf ka lingkungannana anu mayoritas urang sunda, ajzklh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *